Без референдум за изграждането на RDF инсталация в София

14:45, 11 юни 20 / София 25 1843 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Няма да има референдум за изграждането на RDF инсталация в столицата, решиха общинските съветници. Това се случи с 31 гласа „За“, 12 „против“ и въздържали се 14 при общо гласували 56 общински съветници.

БСП и ГЕРБ подкрепят изграждането на инсенератора, но от левицата имат условие - инсталацията да не бъде изградена в центъра на София, а в покрайнините на града, в село Яна.

„Демократична България“ събра нужните подписи за референдум в София

От „Демократична България“, които са противници на инсталацията, смятат, че референдум трябва да има и столичани трябва да изкажат мнението си по въпроса. По думите на общинския съветник от „Демократична България“ Борислав Игнатов без да се проведе референдум не е възможно да се промени мястото за изграждане на инсенератора, на което от БСП държат. 

От ГЕРБ отбелязаха, че въпросът е експертен и специфичен. „Не подценяваме софиянци, просто не искаме да им губим времето. Референдум не е необходим“, заяви Симеон Колев.

СБЛЪСЪК: "За" или "Против" изграждането на инсинератор за изгаряне на РДФ-гориво в ТЕЦ-София

Според общинския съветник от ГЕРБ Малина Едрева целта на „Демократична България“ да създадат разделение между гражданите и да блокират важен за столицата проект. Тя увери, че проектът за инсенератор отговаря на екологичните стандарти.

„По този проект се работи около 10 години, ако градът беше против, щеше да е
станало ясно“, посочи тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама