„Демократична България“ събра нужните подписи за референдум в София

15:39, 19 май 20 / София 25 1262 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

От "Демократична България" са събрали нужните 13 подписа, за да внесат в Столичния общински съвет предложение за местен референдум относно строежа на инсинератор за горене на отпадъци в центъра на София.

Според тях крематориум за боклук в центъра на София ще влоши бездруго отровния въздух в столицата. От партията са успели да привлекат на своя страна и подписа на независимия съветник Борис Бонев. По-рано подкрепа за изразяваха и от БСП, но сега се са отказали, защото са обидени от районния кмет Константин Павлов заради желанието му да изпрати един съветски паметник в музея.

СБЛЪСЪК: "За" или "Против" изграждането на инсинератор за изгаряне на РДФ-гориво в ТЕЦ-София

От „Демократична България“ сигнализират, че ако проектът за инсинератора продължи, скоро ще трябва да заменим противовирусните маски с противогази. Според направена съоръжението ще прибавя годишно поне още 256 тона азотни окиси, 64 тона серни окиси и 13 тона фини прахови частици (ФПЧ) към вече недопустимо мръсния софийски въздух. Те предлагат отпуснатия грант от 180 милиона лева за проекта да бъде пренасочен в здравеопазването и градската среда.

Снимка: БГНЕС

Столична община да се откаже от RDF-инсинератора

Сега предстои да разберем ще дадат ли общинските съветници от СОС думата на софиянци, за да заявят с "Да" или "Не" съгласни ли са да дишат отровния въздух на още една инсталация, управлявана от затъналата в дългове „Топлофикация София“ ЕАД. Една дума, която ще ни каже всичко, което трябва да знаем за доверието между гражданите и техните избраници“, пишат в своя позиция от партията.

Предложението за провеждане на референдум: 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама