Фандъкова: Няма да вдигаме цените за паркиране, но ще разширяваме зоните

09:50, 11 юни 20 / София 25 1830 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Най-големите икономически загуби, причинени от коронавируса, са в градския транспорт заради намалената продажба на карти и билети и спрените в рамките на извънредното положение "синя" и "зелена" зони", каза пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

"24 млн. са загубите на "Центъра за градска мобилност" и отделно над 15 млн. са загубите на транспортните оператори", заяви Фандъкова.

Започна строителството на нова детска градина в "Манастирски ливади-изток"

"Не предвиждаме да вдигаме цените за паркиране, но предвиждаме разширението на зоните и то не е заради кризата, а заради желанието ни да се подрежда паркирането в София и разбира се, да се ограничава движението на автомобили в центъра на града", добави градоначалникът.

Строят още буферни паркинги в София

Кметът на София каза, че е поела ангажимент за възстановяването на лифтовете.

"Ясно е, че собствениците им нямат желание да ги възстановят. Съдът отмени заповедта за възстановяване на долната станция на Княжевския лифт, но очакваме Съдът да вземе решение през август и за горната. Наехме сериозни юристи, които направиха правен анализ, за да ни дадат възможностите и вариантите да излезе от този омагьосан кръг. Имаме последователни стъпки, с които се надявам да намерим решение", каза тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама