Строят още буферни паркинги в София

13:36, 10 юни 20 / София 25 2341 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

София решава проблема с паркирането с изграждане на буфернйи паркинги и такива в кварталите, които обаче ще се строят от частни инвеститори. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи програмата за изграждане на общински паркинги.

Фандъкова обясни, че програмата е разделена в две части.

"С публични средства ще се строят буферните паркинги, а частни инвеститори ще строят в кварталите", заяви тя, цитирана от БГНЕС.

"Спаси София" с план за изграждане на 10 паркинга в кварталите

В момента има изградени шест буферни паркинги за общо над 2500 места. Заедно с третата линия на метрото в момента се изграждат още три буферни паркинги за общо 650 автомобила. "Те са разположени на Околовръстния път между кварталите „Овча купел“ и „Горна баня“, на ул. „Централна“ в „Овча купел“ 2 и бул. „Монтевидео“. Разглеждаме варианта за още един“, обясни кметът.

„Планирали сме изграждането на 4 буферни паркинга до съществуващи метростанции – на „Г. М. Димитров“, „Люлин“, „Младост“ и на бул. „Джеймс Баучер“. Съответно и с разширенията, които планираме напред, сме заложили още седем буферни паркинги“, добави тя.

От Столична община са намерили подходящи терени за изграждането на три паркинги с частни средства. Те могат да се изградят на ул. „Черковна“, в район „Сердика“ и на бул. „Данаил Николаев“.

Програмата за изграждане на още паркинги цели да намали трафика в столицата, да  насърчи хората да оставят автомобилите си и да ползват градския транспорт, да освободи пространство за изграждане на още зелени площи, да се изградят още велоалей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама