Христо Иванов: Бойко Борисов разчита на милостта на Сараите

14:25, 09 юни 20 / Политика 25 2270 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Бойко Борисов в момента е човек, който се бори за политическото си оцеляване, разчитайки на милостта на Сараите, които държат главната бухалка в тази страна - Иван Гешев и я размахват за обслужване на своите цели, коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" по ТV+ и TV1, цитиран от „Дневник“.

Според Иванов целта на всички действия на бизнесмена Васил Божков в последните седмици е "да се разбере с ръката, която държи бухалката, и това не е ръката на Борисов". Според него стратегическата цел на ДПС е да се легитимира като траен политически фактор в управлението на страната.

Политически проект: #Срещу хунтата?

Иванов е на мнение, че именно заради ДПС финансовият министър Владислав Горанов не е напуснал поста си въпреки всички скандали в последните месеци. "Горанов представлява интересите на Сараите в модела на управление с усвоителни коалиции. Те са измислени от Ахмед Доган и задкулисието с корени в Държавна сигурност, което той представлява и което сега смята да се възползва от преходната ситуация, за да изиграе своя исторически реванш", коментира Иванов. 

Христо Иванов е убеден, че има всички шансове повече от половината от политическите формации в следващия парламент да бъдат новосъздадени субекти. Според него, ако това действително се случи, губещите ще са ГЕРБ, защото гласовете за тези нови субекти ще са за сметка на широката периферия на управляващата партия.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 13:50, 10 юни 20

Ми то и Христо Иванов като наближат избори ходи да се моли на Борисов, и той разчита на неговата милост, а след поредния провал на избори отново започва да го плюе.

2 Анонимен 16:15, 10 юни 20

Христо Иванов се нагажда спрямо момента, не го ли разбрахте. Като не му отърва и край..

3 Анонимен 18:43, 10 юни 20

Христо Иванов трябва да дава оставка, а не интервюта, след като е разследван за злоупотреби в съдебната система.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама