Ректорът на Тракийския университет: Министър Танева много помага на земеделците

12:00, 09 юни 20 / Политика 25 1748 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков е поредният в бранша, който подкрепи земеделския министър Десислава Танева. Според него публикуваният в медийното пространство запис е изваден от контекста на изказването ѝ.

В публикуваните записи се вижда как във видеоконферентна връзка по време на Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство тя казва: „Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране, бел. ред.) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме. Утре нали ще кажат, значи не трябва да получавате тази помощ".

Мария Степанчева: Десислава Танева направи земеделското министерство по-работещо

Пред TOPNOVINI.BG доц. Ярков обясни, че работата на Тракийския университет с МЗХГ е добър пример за сътрудничеството на българското образование с държавната власт. Като пример той даде добрата съвместна дейност от миналото лято за справяне с африканската чума по свинете. Освен това Тракийският университет участва и в 10 други проекта заедно с асоциацията на козевъдите, овцевъдите, производители на фуражи и др., където слага своята научна мисъл и потенциал за развитието на българското животновъдство.

Десислава Танева: Имахме сигнали за измами и увеличихме проверките

Министър Десислава Танева е човек, който обича и много милее за земеделието. Тя помага много на земеделските производители. Мога да кажа, че работим много добре, усещаме подкрепата на МЗХГ и когато сме наложи, ние винаги сме готови да подкрепим министерството. Така че нямам забележки по отношение на министър Танева. Не съм навътре в това, което се случва, но имам чувството, че е изкарано от контекста на част от нейното изказване със зеленчукопроизводителите“, коментира доц. Ярков. По отношение на засилените проверки на МЗГХ той подчерта, че те са много стриктни, строги и с доста голям обхват.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:58, 09 юни 20

Хайде, започнаха платените застъпници на министърката. Вместо да се засрамят от думите и , недостойни и срамни за един министър. И този , така ли си възпитава студентите ?????

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама