Половината кабинет на парламентарен контрол

07:04, 05 юни 20 / Политика 25 1062 Юлиан  Тодоров
снимка: БГНЕС

Вицепремиер и 11 министри от правителството ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Първа на трибуната ще се качи Марияна Николова, която, като ресорен вицепремиер, ще отговаря за демографската политика на страната.

Веднага след нея излиза регионалният министър Петя Аврамова, към която са отправени най-много депутатски въпроси. Голямата част от тях са свързани със състоянието на републиканската пътна инфраструктура, а други – с Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни сгради и Интегрираната система за обмен на информация между Агенция „Пътна инфраструктура“, МВР и митниците.

Запазването на заетостта на работниците по време на извънредното положение и договорите за студентските бригади – за това се отнасят питанията, адресирани до министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще трябва да поясни как върви съвместната дейност между Консорциум „Метеорологични системи и екипировки“ и Националния институт по метеорология и хидрология.

На 5 въпроса от народни представители ще отговаря министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Те са свързани с финансовата компенсация на българските медици, медицинските специалисти в детското здравеопазване, реимбурсираните медикаменти от НЗОК и строежа на национална детска болница.

Съхраняване на творческото наследство от художника Светлин Русев, средствата за сценичните изкуства и безопасността при възвръщането към нормален режим на работа в артистичните среди – с това са свързани отговорите, които ще дава министърът на културата Боил Банов.

Веднага след това министърът на икономиката ще обяснява как върви отпускането на безлихвени кредити до 1500 лева, а екоминистърът Емил Димитров – за случаите с откритите нелегални контейнери с италиански боклук.

За двойния стандарт при храните в ЕС и още няколко въпроса от нейния ресор ще говори земеделският министър Десислава Танева.

Спортният министър Красен Кралев ще поясни какво е финансовото подпомагане за дейността на спортните клубове, а министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще даде информация на депутатите по процедурата за избор на стратегически инвеститор за АЕЦ „Белене“.

Последен на трибуна излиза министърът на правосъдието Данаил Кирилов, който трябва даде отговори за одобрената от Министерския съвет Концепция за наказателна политика 2020 - 2025 и влиянието ѝ върху законодателния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!