СБЛЪСЪК: Трябваше ли „Левски“ да приеме дарението на Пеевски?

09:00, 22 май 20 / Сблъсък 25 2995 Шрифт:
Цветилена Симеонова

Преди два дни Управителният съвет на ПФК „Левски“ прие щедрото дарение в размер на половин милион лева на депутата Делян Пеевски. Това обаче предизвика разнородни мнения сред привържаниците на „сините“.

По темата TOPNOVINI.BG представя позициите на Павел Колев и Тити Папазов и на фракцията „Ултрас Левски“ и тръст „Синя България“.

   

 

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев обясни, че клубът не прави разлика между дарителите и че в настоящото тежко положение не може да си позволи да откаже нито една помощ. "Позицията на УС е, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и също така носим отговорност и към привържениците да направим така, че клубът да оцелее. От тази гледна точка нямаме право въобще да обсъждаме други варианти, освен да приемем дарението и да го похарчим прозрачно, отчитайки всяка стотинка", заяви Колев. Той каза, че целта е клубът да бъде спасен и предаден в добро здраве на следващото управление.

От своя страна, баскетболния треньор Тити Папазов сравни „Левски“ с болен, който няма да откаже респиратора, когато трябва да бъде спасен. По думите му именно това представлява дарението на депутата Делян Пеевски за синия отбор. „Тръст „Синя България“ има право да изрази своето мнение. Не го пожелавам на никого, но представете си някой от тръст „Синя България“ да е болен от COVID-19 и да трябва да ползва респиратор, дарен от Делян Пеевски. Щеше ли да го ползва, или нямаше да го ползва? Ние имаме нужда от дарител и дарителска сметка в повечето случаи при болест. За съжаление, „Левски“ е почти болен", заяви Тити Папазов.


Снимка: БГНЕС

От фенската органиация „Ултрас Левски“ обаче не са съгласни с приемането на дарението. От „Ултрас Левски“ описват случилото се като „морален фалит“, който e приет единодушно в кухнята на клуба. Според тях много хора, гравитиращи около „Левски“, отдавна са продали морала си за жълти стотинки. „Това „дарение“, което ние бихме нарекли тест „тире“, бе толкова провокативно и елементарно, че и първолак не би му се вързал и би върнал на секундата. Първолак, но без обвързаности. За жалост в „кухнята“ на ФК „Левски“ и в част от публиката ѝ никой не поиска да скъса с политическите си такива и маските окончателно паднаха“, посочват от организацията.

С призив за връщане на дарението се обявиха и от тръст „Синя България“. „Приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни“, пишат те. „В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост", посочват още от тръст „Синя България“.

Напишете коментар
Коментари: 9
1 Ларгото 09:03, 22 май 20

Пеевски или не, като си в дупка, не може да имаш претенции кой ще те издърпа!!!!

2 Веселин 10:37, 22 май 20

Естествено, че ще го приемат. На първо място трябва да се мисли за клуба!

3 Павлин 10:38, 22 май 20

И тия паднаха толкова ниско... Божков да му дава акциите направо

4 Валери 10:47, 22 май 20

И Левски ли ще става турски отбор?

5 Петър Николов 11:00, 22 май 20

Спасете Левскии не се гаврете.

6 Мария Теофилова 11:02, 22 май 20

Тези черни пари не трябват на клуба.

7 Леон Данев 11:03, 22 май 20

Само Левсдки, оле, оле, оле...

8 Анонимен 16:38, 22 май 20

Лъскаме имидж... няма квооо

9 тРАЙЧО Вълов 16:59, 22 май 20

Левски, але-але-але-алллле!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама