Премиерът не вижда проблем в чата на Божков и Горанов

19:10, 16 май 20 / Политика 25 5825 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Дядо ми знаеш ли какво казваше – насила можеш да вземеш от човек, но насила не можеш да му дадеш. Това беше подигравка, защото е ясна целта – по какъв начин, защо. Утре вие може да ми прехвърлите вашата къща с децата без да ме питате. Така премиерът Бойко Борисов коментира джиросването на акциите на „Левски“ от страна на бизнесмена Васил Божков.

Той е категоричен, че акциите на „Левски“ не са на негово име. „Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Това е направено умишлено. Затова феновете на „Левски“ да си търсят този, който го е направил. По никакъв начин няма да вляза в тази игра. Всяка фирма в ликвидация може да джироса акциите си на мен“, подчерта Борисов.


Снимка: БГНЕС

Няма на "Божков ТВ" да се хвана на въпросите“, така Борисов отговори на въпрос на репортерка на bTV какво ще прави с акциите на клуба. „Подиграха се на „Левски“, ако искат да ги прехвърлят на когото искат. Аз няма да участвам“, посочи е министър-председателят. Той е категоричен, че преди да стане обвиняем Божков е бил третиран от държавата като всички останали бизнесмени в България.

От bTV излязоха с позиция относно изказването на премиера Борисов, в което той нарече медията "Божков ТВ". Ето какво казаха от bTV медия груп: "В светлината на фактите намираме за тревожно, че премиерът Борисов нарича bTV, телевизия с доказано висока репутация, „Божков ТВ“, на базата на неверни твърдения, разпространени от други медии. bTV работи по най-високите журналистически стандарти, като отразява новините и събитията по обективен и безпристрастен начин." От медията добавиха и няколко факта относно "Национална лотария".

1. „Национална лотария“ беше рекламодател в NOVA Broadcasting Group, bTV Media Group и други медии. „Национална лотария“ беше лицензирана от държавата. Компанията беше един от многото рекламодатели.
2. Новините и актуалните предавания на bTV Media Group са абсолютно обективни и безпристрастни. bTV Media Group се придържа към фактите, а ръководството на компанията нито е имало близък контакт с г-н Божков, нито е получавало каквито и да е покани.

Борисов обясни, че няма никакъв проблем финансовият министър да е водил кореспонденция с Васил Божков, тъй като по онова време той е бил един обикновен бизнесмен. Премиерът отказа на отговори на въпрос дали SMS-ите са били правилният начин на комуникация между двамата.


Снимка: БГНЕС

Борисов тръгна с джипа по трасето на газовата връзка с Гърция

Премиерът коментира и темата за коронавируса. „Войната ни сполетя със страшна сила, но се справихме. В България най-гадното нещо за опозицията е да се справим. Като нямат какво да кажат, пощуряват“, подчерта Борисов и обясни, че сега предстои поетапно да не върнем към нормалния живот чрез спазване на мерките. „Във времето на война, във времето на криза се оказа, че всеки търси държавата. Да, имаше бизнесмени, които даряваха, но това са пренебрежимо малко пари“, каза той.


Снимка: БГНЕС

Министър-председателят изрази надежда детските градини да отворят следващата седмица, за да може майките и бащите да се върнат на работа.

Във връзка с идеята за създаване на държавни бензиностанции Борисов обясни, че това не се прави срещу никого. „Ние искаме да имаме до 100 бензиностанции в областните градове, за да можем при криза да сме сигурни. Искаме да имаме инструмент, с който да си защитаваме населението, за да не се ударим както с нафтата, както с бензина“, посочи той. Стана ясно още, че проектозаконът за това ще бъде внесен в понеделник, а какви ще са цените ще зависи от пазара.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 1 19:20, 16 май 20

На Борисов Горанов ще му изяде главата.

2 Анонимен 10:39, 17 май 20

Мдааа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама