Полицията разследва смъртни заплахи срещу ген. Мутафчийски

14:10, 28 апр 20 25 3106 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ген. Венцислав Мутафчийски е получил няколко смъртни заплахи. Шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ги е предал на полицията и те водят разследване. 

"Мога да цитирам едно от последните такива послания: „Искам да бъдеш усмихнат, когато ти пусна куршума". Има и имена, но не мога да кажа дали това са истинските им. Това е работа на полицията. Аз не мога да преценя реална ли е заплахата или не. Да, правя много жертви за работата си, но чак пък да загубя живота си...", заяви в интервю за "Дойче Веле" ген. Мутафчийски.

Пред изданието началникът на щаба коментира и разхлабването на мерките. "Ние сме съгласни с отварянето на парковете, но задължително трябва да се обясни на хората, че всички разхлабвания на мерки, които предполагат събирания на повече хора на едно място, ще доведат до влошаване на епидемиологичната ситуация. И политиците трябва да се научат малко на реално говорене, а не само да съобщават добрите вести", споделя шефът на ВМА.

"В щаба нямаме съществени разногласия, ние спорим по различни въпроси, но не бих казал, че имаме различни мнения. А що се отнася до правителството, премиерът призна, че на сутрешните ни съвещания от 7 часа ние от щаба, цитирам, „го сваляме на земята". Оптимистичното политическо говорене не е някакъв български феномен - виждаме го и в много други страни в момента. Но като че ли експертите все повече започват да се противопоставят на този начин на говорене и нашият щаб не прави изключение в това отношение", казва още той.

Ген. Мутафчийски признава още, че е убедил министър Каракачанов, че парад без публика не е парад и че за да има парад, участниците в него трябва преди това да тренират заедно поне един месец.

Ген. Мутафчийски: В момента преживяваме втори малък пик

"Това са реални рискове, поради което този вариант отпадна бързо. Тогава министерството предложи авиацията да прелети, от което няма никакъв смисъл, според мен. Третото предложение беше да се направи един мини парад - тоест, един вид състезание между отделните военни училища в страната, което да се проведе в училището във Велико Търново. Възпротивих се и на този вариант, защото смесването на курсанти от различни училища е неприемливо", категоричен е Мутафчийски.

"Последно парадът ще изглежда така: всяко училище, самó за себе си, ще заснеме маршове на курсанти, които могат да бъдат излъчени за по-широка публика, например по телевизията. Но няма да има такъв парад, какъвто сме си го представяли. Тази година ще отбележим Деня на храбростта по един нестандартен начин", завършва шефът на оперативния щаб.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 23:51, 24 май 20

Остра ли се мутафчийски

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама