Борисов: Ценно ми е здравето на българите, не ме е страх после да изберат друг

20:40, 23 апр 20 / Политика 25 4158 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

ЕС отпуска 540 млрд. евро за справяне с последиците от пандемията. С новата пътна карта за възстановяване искаме да вдъхнем оптимизъм, обяви премиерът Бойко Борисов на брифинг след онлайн заседание на Съвета на ЕС.

7,5% от БВП е заминал, това са трилиони и милиони безработни. Кризата дойде асиметрично, но всички сме наясно, че само като единна Европа можем да излезем от нея“, коментира премиерът.

Започваме да помагаме на другите европейски държави със защитни облекла

Омръзна ми да ми дават оценка хора, които изобщо не знаят за какво става въпрос“, възмути се Бойко Борисов и отново изтъкна, че страната ни е предприела мерките навреме и те са дали най- добрите резултати. „Когато въведохме първи мерките, другите държави ни гледаха като екзотика. После се втурнаха през глава да въвеждат същото“.

Ценно ми е здравето на българите. След това ще си изберете друг, ще ви фалира. Не ме е страх от това“, коментира премиерът. С правителството сме си поставили задача да запазим живота и здравето на българите. България е излизала от войни, взимали са й територии, взимали са й всичко. Имало е репарации, които е плащала с цялото си земеделие. Когато народът е жив и здрав се възстановява и тръгва напред“, посочи Борисов.

Българските журналисти и медии се справят прекрасно да показват на хората истинския проблем- и в света, и в България“, заяви той и допълни, че ще се обсъжда вариант и медиите да се подпомогнат.

Искаме да работим, да. Ами и аз искам да падне извънредното положение, защото работя без заплата. Всички работим без заплати, нали го знаете“, попита премиерът. „Ако може на 6 май да падне извънредното положение. С такава радост ще го съобщя, че не можете да си представите“, каза Бойко Борисов.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама