Стивън Кинг: Жалко, че светът се озова в един от романите ми

10:30, 13 апр 20 / Любопитно 25 2746 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Писателят Стивън Кинг съжалява, че хората по света се чувстват сякаш са в неговия антиутопичен хорър „Сблъсък”.

Кинг, чийто постапокалиптичен роман за пандемия от смъртоносен грип „Сблъсък“ излиза през 1978 г., беше попитан в скорошно интервю за вестник „Индипендънт” дали има моменти, когато се е чувствал сякаш животът копира някой от сюжетите му.

„Да, точно сега хората ми казват „Е, изглежда, че сме в онзи роман на Стивън Кинг“. И единственият ми отговор към тях е„ Много съжалявам“, обясни писателят, пише БГНЕС. Той добави още, че сега „не му е много удобно да бъде себе си“.

Писателят се опитва да сведе до минимум сравненията между коронавирусната пандемия и супер грипа от романа си, но смята, че пандемията „би трябвало да се случи“.

Кинг сподели, че по време на карантината отделя много време за писане на новия си роман и подчерта, че писането е “добър начин да се освободим от страха”.

“Това не е точно паника. И не е точно страх. Мисля, че повечето хора се чувстват като мен – потискащо и притеснително е да си повтаряш, че не бива да излизаш навън. Защото ако излезеш, ще хванеш вируса или ще заразиш някого”, сподели авторът на десетки бестселъри.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама