България уведоми Съвета на Европа за мерките срещу COVID-19

14:20, 04 апр 20 / Политика 25 2430 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова
България официално е уведомила Съвета на Европа относно обявеното на 13 март тази година извънредно положение, приетия на 23 март Закон за мерките и действията по време на извънредното положение, както и за влезлите на 14 март в сила изменения в Закона за здравето, съобщиха от Министерството на външните работи.
 
498 са вече случаите на COVID-19 у нас, сред заразените е и бебе на 1 година

Мерките са предприети поради възникналата пандемия и свързаната с това абсолютна необходимост от защита на здравето на хората и ограничаване на разпространението на COVID-19, се подчертава във вербалната нота, изпратена от МВнР и подготвена от експертните екипи на Министерството на правосъдието и на Министерството на външните работи.
 
Споделяме здравния си статус чрез мобилно приложение

Страната ни информира, че временното ограничение на част от правата на гражданите и лицата, пребиваващи на територията на Република България, ще трае единствено до приключване на периода на извънредно положение.

Заявена е готовност, ако допълнително се установи необходимост от дерогация на част от разпоредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за защита на правата на човека и основните свободи, да бъде уведомен Генералният секретариат на Съвета на Европа.
 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама