498 са вече случаите на COVID-19 у нас, сред заразените е и бебе на 1 година

08:02, 04 апр 20 25 3777 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Заразените с коронавирус у нас вече са 498. Има първи случай във Враца. Това съобщи на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

За вчерашния ден са потвърдени 21 случая, от тях в болница са настанени 17, изследвани са над 350 души. От всички заразени в болница са настанени 173. Към момента има 34 излекувани, съобщи репортер на TOPNOVINI.BG.. 

"В София са 8 случая, в Бургас – 2, единият е мъж на 34 години от Несебър, който се е завърнал от Банско на 1 април и една жена на 33 г. в Бургас. В Пазарджик – 2 случая – на 71 и 43 г. с двустранна пневмония и диабет. В Добрич – има бебе на 1 г., което е с ларингит и двамата родители са с доказани проби на коронавирус. Бебето е доказано с коронавирус, но е с ларингит. Във Варна има една жена на 59 г.", съобщи ген. Мутафчийски.

Ген. Мутафчийски коментира и къщите за гости. "Има забрана те да работят. Не ми е известно да се набират празнуващи за тях. Ако има обаче, няма да празнува никой", категоричен беше той.

Снимка: БГНЕС

Той разкри подробности за заразяването на д-р Хасан Адемов и д-р Даниела Дариткова. По думите му д-р Адемов е правил дарение на болница от населеното място, в което живее, но не е имал контакт, а д-р Дариткова е преглеждала първите болни от коронавирус в област Смолян. "Тя е била предприела всякакви мерки все пак. Д-р Дариткова е изключително притеснена за своите близки", разкри проф. Тодор Кантарджиев.

Съпругата на д-р Адемов също е дала положителен резултат за коронавирус.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама