Премиерът Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

08:38, 26 мар 20 / Политика 25 1941 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет, което ще започне днес в 17.00 часа и ще се проведе по видео връзка. Това ще бъде третата видеоконференция, на която европейските лидери ще координират усилията на страните от ЕС за справяне с COVID-19, като предишните се състояха на 10 и 17 март, съобщиха от правителствената пресслужба.

ЕП ще гласува до 37 млрд. евро помощ за държавите-членки заради коронавируса

Държавните и правителствени ръководители ще обсъдят мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, осигуряване на медицинско оборудване с акцент върху тестове, лична защитна екипировка и респиратори, както и за отпускането на допълнителни средства за изследвания и ваксина.

Европейските лидери ще разговарят и за начините за справяне със социално-икономическите последици, причинени от разпространението на Covid-19. Очаква се на срещата да бъдат разгледани и въпросите за граждани на Европейския съюз, които все още са блокирани в трети страни.

На заседанието на Европейския съвет ще бъде обсъдено и приемането на решение за започване на преговори за присъединяване към ЕС на Република Северна Македония и Република Албания.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама