Разпънаха тренировъчна полева болница в "Арена Армеец"

17:49, 20 мар 20 / София 25 3197 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница в спортна зала. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането й съм разпоредил аз. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Facebook.

В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб.

До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница.

Втората фаза на тренировката е дооборудване с необходимото медицинско оборудване и апаратура. Третият етап е съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина.

Обсъждат магазините да работят рано сутрин само за възрастни хора

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов е докладвал, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове. В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла, съобщи Борисов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама