Удължават с 6 месеца срока на личните карти

14:38, 14 мар 20 / Политика 25 3900 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срокът на личните документи ще бъде удължен с половин година служебно, за да се избегнат струпвания на паспортните гишета. До края на май пък се удължава срокът за издаване на документи на автомобилните газови уредби. Това заяви премиерът Бойко Борисов в края на съботното извънредно заседание на правителството.

"Протоколите за скъпите лекарства се удължават до 12 месеца. Хората няма да се налага да отиват да се излагат на допълнителен риск, решенията на ТЕЛК се удължават до края на месец май", изброи още правителствените решения Борисов.

От 17 часа днес на тел. 112 може да се задават въпроси за заповедта на Министерство на здравеопазването. "Четири души ще седят на телефоните, за да може да се отговаря на хората", обясни още Борисов.

Премиерът препоръча на кметовете да бъдат внимателни при затваряне на открити пазари дали хората има откъде да пазаруват.

Втора жертва на коронавирусa у нас

„Целта на приетите извънредни мерки е да не позволяваме струпването на хора на определени места. Това е единствената мярка, която в световен мащаб е доказана, че работи срещу коронавируса“, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Колкото повече намалим движението на хора, толкова по-силно ще намалим разпространението на заразата. Статистиката показва, че има все повече излекувани. Светът предприема спешни мерки. Няма нищо по-различно от това, което сме въвели. Призовавам към самодисциплина. Струпването на една место, особено по магазини, не е препоръчително. Там, където не се спазва заповедта и има струпване, да се затварят съответните обекти“, категоричен е Борисов

Надявам се двете седмици, които сме дали като срок, да дадат резултат и да облекчим ситуацията. Парламентът е готов да гласува всичко необходимо, което е за доброто на хората“, подчерта премиерът Борисов.

"Разчитаме на добросъвестността на търговците. Нека не правят опити за спекула, защото това ще бъде прекратено. Зависи много от всеки един от нас мерките да дадат резултат. Да си дадем тези две седмици. Готови сме да отреагираме във всяка една ситуация. Ако е необходимо ще затегнем мерките ", заяви Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама