Втора жертва на коронавирусa у нас

12:02, 14 мар 20 25 3496 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втора жертва на коронавируса в България. Почина 74-годишният пациент на "Пирогов", при който беше потвърден COVID-19.

"След продължителни реанимационни мероприятия днес почина 74-годишният мъж, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", съобщиха от здравното министерство.

Пациентът беше приет в лечебното заведение в тежко здравословно състояние на 8 март. Той е страдал от тежки хронични белодробни проблеми. След провеждане на лабораторни изследвания за новия коронавирус резултатите бяха положителни. 

На 11 март почина съпругата му - 66-годишна жена, която също беше с положителна проба за коронавирус. Тя постъпи в "Пирогов" с тежка двустранна пневмония. Пациентката е имала хронични сърдечни проблеми и предходна сърдечна операция. Въпреки извършените интензивни реанимационни мероприятия, лекарите не са успели да спасят живота ѝ.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и  близките на починалия мъж.

31 остават регистрираните случаи на коронавирус у нас. Стриктно се следи за спазването на извънредните мерки в цялата страна. Осемте положителни проби, установени вчера, са на хора на възраст между 24 и 80 години. Най-възрастният до момента е пациент в болница "Свети Наум", транспортиран в „Пирогов“. Лекарите във ВМА вече имат наблюдения как протича заболяването при леките и средно тежките случаи, каквито са шестимата пациенти, настанени там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама