Кантарджиев: Няма доказано средство за лечение на коронавирус

09:07, 11 мар 20 25 2066 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Засега в Европа няма доказано лекарство за коронавирусната инфекция. Просто използването на комбинации от медикаменти помага на болните. Министерство на здравеопазването внимателно следи всички публикации във връзка с предложените лекарства”. 

Това заяви в ефира на Нова телевизия Тодор Кантарджиев, директор на НЦЗПБ. По думите му е възможно в София да бъде удължена грипната ваканция.

Фандъкова очаква грипната ваканция в София да бъде удължена

„Предпазните мерки са предложени от Оперативния щаб и са приети от Министерството на здравеопазването. Всички болници, в които бъдат открити заразени с коронавирус, ще продължат да работят. Пациентите и персонала, имали контакт с болни, ще бъдат поставени под карантина. Те ще бъдат отделени. Доставени са защитни костюми, маски, ръкавици и дезинфектанти”, поясни Кантарджиев.

Професорът коментира и страха на медицинските сестри в Белодробната болница. „Тази ситуация е изпитание за системата на здравеопазването. Нормално е да има трусове и страхове", смята Тодор Кантарджиев.

Ген. Мутафчийски: Жената, приета с коронавирус в София, е в критично състояние

„Всяка зима, когато започнат сезонните вирусни инфекции на дихателната система, има нужда от дихателна реанимация. Привеждат се в наличност всички възможности за реанимационни действия във връзка с дихателната система. Ще има места за всички болни", коментира още той.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама