Удължават грипната ваканция в София до 15 март

11:55, 11 мар 20 25 4570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март. Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината. Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

По-рано градоначалникът заяви: "Очаквам ваканцията за учениците в София да бъде удължена с още няколко дни до неделя. Не очаквам промяна на режима за детските градини".

Столична община има готовност в рамките на 72 часа да трансформира Втора градска болница за приемане на пациенти при нужда.„Трябва да сме максимално дисциплинирани и да ограничаваме контактите си. Хората, които са в домашна карантина трябва да изпълняват стриктно указанията на лекарите“, каза Фардъкова.

Ангел Кунчев: Заразените с коронавирус са в изолирана сграда към „Пирогов“

По молба на директора на „Пирогов“ са изпратени пет допълнителни машини за дезинфекция на спешното отделение, за да може болницата да възстанови по-бързо дейността си.

"Отново поисках от всички колеги и сектори да продължат засилените мерки за дезинфекция – в градския транспорт, социалния патронаж", заяви Фандъкова. 

От вторник вечер потвърдените случаи на коронавирус у нас са шест. Мъж и жена са в "Пирогов" от снощи, като жената е била интубирана, тя е в тежко състояние. 

Фандъкова моли гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена.

При вирусни симптоми първо се обадете на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната регионална здравна инспекция. А граждани, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват.

Продължава засилената дезинфекция в градския транспорт, в метростанциите и във всички институции, които работят с граждани.

Фандъкова призовава още столичани към спокойствие и да се информират от официалните източници.

През тази нощ Оперативният щаб за овладяване на разпространението на Covid-19 към Столичната община ще вземе решение за допълнителните мерки за ограничения и предпазване на гражданите в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама