Няма да удължават общата грипна ваканция за учениците, решава се по области

08:34, 10 мар 20 / Политика 25 3145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Общата грипна ваканция за училищата, която е заради вирус тип Б, няма да бъде удължена. Възможно е това да се случи в отделни области или общини", заяви образователният министър Красимир Вълчев пред Нова телевизия. Той даде пример с Пловдив и Велико Търново, където вече имало взето решение за удължаване с два дни.

Борисов пoиска грипната ваканция да не бъде удължавана

"Повишила се е епидемичната стойност в София, ден за ден се решава и не е изключено да се удължи ваканцията и в столицата", допълни министърът. 

Обявиха грипна епидемия в цялата страна

"В момента не се обсъжда взимане на пролетната ваканция за учебно време", каза Вълчев. "Средно 10-12 са дните, които децата са отсъствали, преструктурират се програмите и все още учебният материал може да бъде взет, ще е за сметка на упражненията", обясни той.

"Не се обмисля удължаване на учебната година, нито промяна на датите за матурата, по-скоро от изпитния материал щели да отпаднат последните теми от учебните програми. Ще бъдат обсъдени варианти за дистанционно обучение там, където то е възможно - с виртуални класни стаи, с провеждане на самоподготовка и упражнения с виртуална връзка с учителя, чрез проектно обучение", обясни още министърът.

В 12 области има обявена грипна ваканция

Временно са спрени всички групови дейности на училищата, а тези 5 дни, които те имат за екскурзии и зелени училища, били вариант за удължаване на учебните часове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама