В 12 области има обявена грипна ваканция

16:35, 04 мар 20 25 2582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В три области - Бургас, Перник и Шумен, продължава грипната ваканция за всички училища. В девет области частично е обявена грипна ваканция.

От днес до 8 март са преустановени учебните занятия за учениците от общините Костинброд, Своге, Ботевград, Правец, Елин Пелин, Златица и Копривщица, в София- област. От утре до края на седмицата няма да учат и в Русе, а за неучебни дни в Стара Загора са обявени 5 и 6 март.

Грипна ваканция затваря училища в страната

От 4 март до края на седмицата няма да учат учениците в общините Благоевград и Варна. Със заповед на кмета на Девня дните 5-и и 6-и март /четвъртък и петък/ се обявяват за неучебни на територията на общината. Учебният процес следва да се поднови на 9 март, понеделник.

Преустановени са занятията и в габровските общини Дряново и Трявна. До края на седмицата в принудителна вакация са и учениците от ОУ „Христо Смирненски“ в село Мост, област Кърджали.

Днес няма учебни занятия в общините Балчик, Каварна и Генерал Тошево, област Добрич, както и в общините Дулово и Ситово, област Силистра.

Там, където няма ваканция, учениците минават специален инструктаж сутрин за спазване на лична и обществена хигиена. Мярката се въвежда от тази седмица заради заплахата от коронавирус, съобщи bTV. В петък министърът изпрати писма до всички училища и градини занятията да започват с инструктаж за хигиената. Експертите предупреждават, че дезинфекциращите гелове не заместват, а допълват миенето на ръцете с вода и сапун.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама