Цветанов: На 19 април няма да правя партия

15:45, 05 мар 20 / Политика 25 1552 Topnovini
снимка: БГНЕС

Мога да кажа, че на датата (19 април) – няма да правя партия. Това каза председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов в ефира на БНР. „Няма да скрия, че са много хората, които желаят да се направи нов политически проект, който действително да бъде на една по-здрава основа, за реални политики и за политики, с които действително да бъдат защитавани интересите на малкия и средния бизнес“, допълни той. „Към настоящия момент единствената ми енергия е само за Евро-атлантическия център за сигурност и евентуалното провеждане на съответните събития във всяка една областна точка на страната“, заяви Цветанов в отговор на въпроса дали подготвя нова партия на друга дата.

„Действително посещавам населени места в страната, тъкмо приключих среща в Горна Оряховица, следва такава във Велико Търново, а след това продължавам към Русе...Това, което искаме да реализираме чрез Евро-атлантическия център за сигурност, е да направим съответните обсъждания на теми, свързани с политики и това, което е разписано в нашата неправителствена организация. Дейности, които са свързани със сигурността на страната и с евроатлантическите ценности, за които трябва все повече и повече да говорим, защото виждаме, че с фалшивите новини и хибридните атаки, с дезинформацията обществото бива заблуждавано“, коментира Цветанов.

По думите му срещите в страната „са желание на всички тези граждани, които са в тези населени места, да може да се дискутира по тези теми“.

Барселонската афера

„Има международна публикация в чужда преса – в Испания, и точно затова е темата за твърденията, че премиерът Бойко Борисов има къща в Барселона. Поставят се въпроси, на които не бих могъл да отговоря", посочи Цветан Цветанови. „Аз съм близък до премиера, но много ясно съм разграничавал моите лични ангажименти и приятелски кръг, който имам, и хората, които действително изповядваме едни и същи ценности, и това, което в личен план е правил, както премиерът, така също и всеки един свободен български гражданин.Това, което сме имали като близост, е било чисто и само единствено в политически и партиен план и в управлението, когато съм бил в изпълнителната власт“, допълни той.

За мигрантската криза

Висши представители на ЕС бяха на място само часове след натиска върху външната граница на Евросъюза в Гърция и това показва, че ЕК действително иска да не допусне това, което се случи през 2015 г., коментира Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!