Избраха българската песен за Евровизия 2020

15:10, 04 мар 20 / Любопитно 25 2395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Песента, с която Виктория Георгиева ще представи България на Евровизия 2020 в Ротердам, носи заглавието Tears Getting Sober. Композицията и музикалното видео ще бъдат представени за първи път на 7 март, съобщи bTV. 

“Песента е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор. Вярвам, че ще представя България достойно през май в Ротердам”, каза Виктория, която е един от създателите на музиката и текста на песента.

Виктория ще пее във втория полуфинал на Евровизия

Освен Виктория, в екипа, отговорен за музиката и текста на Tears Getting Sober, попадат композиторът Борислав Миланов, както и колегите му от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Историята, която стои зад песента, разказва за това как човек може да премине през проблемите си и да продължи напред.

Tears Getting Sober е вдъхновена от това, което мъчи младите хора днес - психическите проблеми. „Най-вече паник атаките, постоянното чувства за страх, за непълноценност, депресия. Песента носи посланието, че все пак има надежда и единственият шанс да излезеш от това е да пребориш страха си, а не да си с мисленето, че всичко е загубено“, разказа Борислав Миланов, композитор и музикален продуцент.

„Една рана може би няма как да остане без белег, но по-добре е да имаш белег, а не рана, която да е постоянно отворена и да се научиш да живееш с този белег“, каза още той. Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на 12, 14 и 16 май. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама