Виктория ще пее във втория полуфинал на Евровизия

11:20, 29 яну 20 / Любопитно 25 1959 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2020, който ще се проведе на 14 май. Това стана ясно по време на бляскавата церемония по тегленето на жребия за разпределяне на страните в двата полуфинала на конкурса.

TEDxVitosha 2020, Милейди Стумбу: Необходими са равни възможности в свят, който става все по-дигитализиран

Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева ще се съревновава с изпълнителите на Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Чехия, Гърция, Естония, Дания, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия и Албания. Само десет от осемнадесетте държави ще имат възможността да се класират за големия финал на Евровизия 2020 на 16-и май и да се борят за победата в най-престижното музикално шоу в Европа. Българите живеещи в тези държави също ще могат да подкрепят Виктория. Във втория полуфинал своят глас за България ще могат да дадат и живеещите в Испания, Великобритания и Франция.

TEDxVitosha 2020, Иън Джаксън: Носим индивидуална отговорност за опазването на природния свят

В края на януари приключиха и музикалните лагери в София и Лондон за създаване на българската песен за Евровизия 2020. През февруари предстои да бъде заснет клипа към песента, а през март ще бъде премиерата ѝ.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама