И днес протести на медицинските специалисти

17:14, 02 мар 20 25 2697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Медицински специалисти ще преминат от Министерския съвет до болница "Пирогов", съобщи БНР. Те подновиха протестите си в столицата вчера с шествие до "Пирогов" с искане за по-високи начални заплати или за спазване на договорената по колективен трудов договор сума от 950 лева.

Представители на синдиката се срещнаха преди време с премиера Бойко Борисов. Сега те казват, че не искат среща с никого, а решение на проблемите.

Медицинските сестри с безсрочни протести за справедливо заплащане

Към протестиращите от Синдиката на медицинските специалисти се присъединиха майки на деца с увреждания, които обявиха безсрочен протест с палатков лагер пред Министерския съвет с настояване за оставка на социалния министър Деница Сачева, защото пренебрегвала Закона за личната помощ и в страната близо 15 хиляди души са без лични асистенти.

В палатковия лагер е имало хора през цялата нощ, има и сега, казаха представители на протестиращите. 

Във връзка с участник от „Пирогов“ на протеста на медицинските сестри от Съвета на специалистите по здравни грижи в Пирогов в писмо до медиите съобщиха, че колегата им Бойка Анастастасова е наказана със „забележка” не заради участие в протест, а тъй като си е позволила да използва логото и името на болницата, без да има право на това, както и да говори от името на всички специалисти по здравни грижи от „Пирогов”, без да е упълномощена да ги представлява.

От „Пирогов“ припомнят, че постигнатите резултати в колективния трудов договор в голямата си част покриват, а в друга надминават условията на отрасловото споразумение в здравеопазването.

Майките от "Системата ни убива" опънаха палатков лагер пред МС

В писмо до медиите от Министерството на здравеопазването обявиха, че са в постоянен диалог с представителите на протестиращите медицински сестри. Отбелязва се, че последната среща на министър Ананиев с тях била в средата на миналата седмица. Немалка част от исканията са изпълнени, а по други се работи в момента, уверяват от здравното ведомство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама