Политици с поздрави за Баба Марта и с молба за прошка

10:48, 01 мар 20 / Политика 25 3319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Сирни заговезни е - искаме и даваме прошка. Ден за равносметка. Простете за нещата, които съм сбъркал или съм могъл да направя по-добре".

Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил в социалната мрежа Facebook днес.

Сирни Заговезни е!

Министър-председателят честити и първия ден на месеца - Баба Марта и пожелава здраве и плодородие. 

"Честита Баба Марта! Нека тази стара българска традиция донесе здраве, обич и благоденствие във всяко българско семейство", написа във Facebook президентът Румен Радев.  

Със специално видео от американското посолство у нас също поздравяват българите за днешния празник. 

"За да празнуваме заедно с всички наши български колеги и приятели, направихме традиционни български мартеници в посолството. Също така нашият посланик Херо Мустафа си размени мартеници с ученици по време на посещението си в Хасково миналата седмица", става ясно от видео в официалната Facebook страница на посолството. 

 

Министърът на културата Боил Банов поздрави читалищните дейци и българската самодейна общност по повод Деня на самодейното изкуство, 1 март, който съвпада и с посрещането на Баба Марта.

Честита Баба Марта!

"Уважаеми госпожи и господа, с голямо удоволствие Ви приветствам по повод Деня на любителското изкуство - 1 март! Вярвам, че съвсем не случайно този красив празник съвпада и с един от най-почитаните български обичаи от народния календар с хилядолетна традиция - Баба Марта. Именно Вие, самодейците, които работите основно в читалищата, сте пазителите на вековните традиции на народа ни. От читалищата - средища за съхраняване и развитие на традиционните и на съвременните форми на изкуството, за предаване на творческия опит от стари на млади, тръгва и израстването на духовно богато младо поколение. В делник и в празник Вие поддържате буден духа на българите, насърчавате ни да научаваме повече за миналото си, за да вървим и да се развиваме напред в бъдещето като горди членове на голямото европейско семейство". 

"Днешният празник е израз на уважение към всички, които са свързали живота си с любителското изкуство, с което дават възможност не само за изява на таланта, но и за съприкосновение с духовното богатство на нашия народ. Уважаеми пазители на българщината, пожелавам Ви още много нови творчески успехи, сили и ентусиазъм в благородната мисия за съхраняването на националната ни идентичност. Продължавайте да учите младите поколения на изкуството да се радваме заедно и да се зареждаме с положителните емоции на сътвореното с любов и уважение към културата. Честит празник!"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама