Борисов и превозвачите се споразумяха за гратисен период за тол системата

19:03, 26 фев 20 / Политика 25 2797 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков проведоха среща с представители на превозвачите в сградата на Министерския съвет. 

Борисов готов да се яви пред депутатите, въпреки че не се занимавал с тол такси

Борисов даде отсрочка до 27 март на превозвачите да оборудват камионите и автобусите си с бордови устройства. 

"Ние сме за старт на тол системата, но някой иска на наш гръб да изкара доста пари", заявиха представители на превозвачите.

"На фона на днешната новина, че финансово и икономически сме по-дисциплинирани от Холандия и Германия, ние вместо това да си говорим ме занимават с 2 лева, 5 лева. Или се оправяте, или не тръгва тол системата", коментира Борисов. "Нямаше да се срещна с вас, ако сте виновни", обърна се премиерът към превозвачите.  

Коментарът му дойде след оплакване на представители на бранша за изисквания от доставчиците на GPS устройства. Те искали договорите им да са ексклузивни и да се сключват за срок от 10 години.  

Премиерът нареди на 27 март отново да има среща между него и превозвачите в МС. В случай че не са изчистени спорните въпроси, "ще продължат да си плащат винетки или каквото досега са правили".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама