Разделя ли се NOVA с кореспондента си в Брюксел?

16:37, 20 фев 20 25 4637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Журналистката Антоанета Николова няма да отразява започващата днес (20 февруари) среща на върха на ЕС за Нова телевизия. Въпреки че не е уведомена официално, тя е научила, че сътрудничеството й с медията на Кирил Домусчиев е прекратено, заради присъствието й сред групата журналисти, отразявали двете посещения на главния прокурор Иван Гешев в Брюксел, съобщи сайтът Euroactiv.

Нова телевизия се разделя с още едно от лицата си

Гешев беше за първи път в Брюксел на 2 и 3 декември. Второто му посещение беше на 5 февруари.

Главният прокурор в неформален разговор с журналисти в ЕП. 

И в двата случая постоянно акредитираните български журналисти към европейските институции, сред които е Николова, не бяха уведомени за визитите на Гешев, но въпреки това мнозина от тях успяха да ги отразят. Това очевидно не му се хареса. Сега се оказва, че активността на Николова не се е харесала и на нейния работодател.

Каква е причината Нова телевизия да се раздели с още един от дългогодишните си кадри?

Въпреки всичко Николова ще отрази срещата на върха, като кореспондент на EURACTIV България. Предложение за новото сътрудничество й бе отправено днес и тя го прие без колебание.

“Много се радвам на това развитие. Всяко зло за добро”, коментира Николова. Тя е работила като дългогодишен кореспондент на Дойче Веле, Скай Италия, bTV и “Нова телевизия”.

Пореден трус: Лора Крумова напусна Нова телевизия

От NOVA изпратиха позиция относно казуса.Антоанета Николова не е уволнена от Нова Броудкастинг Груп. Като журналист на свободна практика ние работим с нея по стандартния начин – хонорар за всеки излъчен материал, като поредното плащане към фирмата на Антоанета Николова коректно и по график беше извършено тази седмица“.

„Мениджмънтът на Нова Броудкастинг Груп категорично вярва, че работата на медиите ни с колеги на свободна практика не би трябвало да ограничава и спира възможностите за професионално развитие на ресорните ни журналисти“, се посочва в съобщението на телевизията.  

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама