Каква е причината Нова телевизия да се раздели с още един от дългогодишните си кадри?

11:26, 31 яну 20 25 2270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нова телевизия е прекратила договора на режисьора и карикатурист Валдес Радев. Новината беше потвърдена от самия него пред "Свободна Европа".

"Вече не съм част от екипа на Нова. След 19 години работа там ми казаха, че нещо вече не се получава. Не стана ясно какво", обясни Радев.

Той е бил на трудов договор, който медията е предложила да се прекрати по взаимно съгласие. "Нямаше предизвестие. Попитах ги след като подпиша от кога не съм на работа, а отговорът беше, че е "от веднага", разказа режисьорът.

По време на разговора с вече бившите си работодатели Радев е попитал дали причината за внезапното решение на Нова телевизия е интервюто, което дава преди дни пред "Свободна Европа". Причината за това интервю са шаржовете му по актуални и злободневни теми. "Попитах, защото ми се струва странно – едната седмица давам интервю, на следващата ме уволняват", обяснява той. "Отговориха ми отрицателно, но знаете, човек остава с определено усещане", казва още режисьорът.

От Нова телевизия заявиха, че "предложението за прекратяването на трудовия му договор по взаимно съгласие е по преценка на прекия му ръководител и е във връзка с изпълнение на текущи задачи".

Валдес Радев работи в Нова телевизия от близо 20 години. Бил е режисьор на "Часът на Милен Цветков", работил е и с друга свалена продукция "Господари на ефира". Бил е изпълнителен продуцент на външни продукции.

В последните години той придоби популярност с редица кибер карикатури – колажи, публикувани в социалните мрежи по злободневни теми, често осмиващи българските политици. В последните седмици негови колажи на министъра на отбраната Красимир Каракачанов получиха особено голямо внимание.

Уволнението на Радев намери ширик отзвук в социалните мрежи. Зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков написа във Facebook: "Критикуващите се подслушват, питащите ги заглушават, а карикатуристите - уволняват. В резултат никой не е свободен".

Бившият кадър на Нова Миролюба Бенатова също коментира темата.

Във Facebook беше създадено и събитие - Валдес Радев хората те обичат. В него се призовават хората да отидат и да оставят поне по една пазарска найлонова торба пред главен вход на Нова телевизия. 

Радев не е първия човек, който напуска Нова телевизия, след като неин собственик стана бизнесменът Кирил Домусчиев.  През миналата година бяха освободени журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева.

Промени имаше и преди продажбата на медията. От ефир изненадващо беше свалена водещата на сутрешния блок Анна Цолова. След това телевизията се раздели с шефката на отдел "Новини" Дарина Сарелска, както и с водещия Милен Цветков.

Няколко от продуцентите и водещите в медията сами подадоха оставки - Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

Уволнен от спортния сайт Gong.bg беше Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен беше договорът на изпълнителния директор на "Нет инфо" Христо Христов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама