Акции срещу криминалния контингент в Самоков, Враца и Пазарджик

16:24, 14 фев 20 25 4879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицейска акция срещу битовата престъпност тече в Самоков. Засилено е полицейското присъствие в града и в няколко села в района, съобщи bTV.

Полицията проверява автомобилите и хората от криминалния контингент. Няма информация за арестувани.

От рано сутринта в ромския квартал в Самоков е влязла полиция и жандармерия. Спират се за проверка повечето коли, които излизат от квартала.

Подобни полицейски акции се провеждат не само в Самоков, а и в други райони на страната. Полицията е влязла и в Пазарджик и Враца.

В белослатинското село Търнак се провежда специализирана операция срещу битовата престъпност под надзора на прокуратурата, съобщи БНР. По време на операцията е бил намерен обявен за общодържавно издирване. 

Извършени са проверки  на 189 лица и  162 автомобила. Съставени са 15 акта за различни по вид нарушения, 20 фиша по Закана за движение по пътищата. Отнети са 3 свидетелства за правоуправление на МПС за неплатени глоби, връчени са 10 електронни фиша. Проверени са 4 търговски обекта, като на един е съставен акт за липса на разрешително за развиване на търговска дейност. Образувани са 4 бързи полицейски производства.

В селото миналата седмица бяха извършени няколко умишлени палежи на къщи, за които бяха задържани три лица.

Днешната операция е в изпълнение на заповедта на главния прокурор Иван Гешев за повишаване ефективността за противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследването по две и повече досъдебни производства срещу един и същ обвиняем.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама