Важното за теб: Д-р Милен Врабевски - нищо друго няма значение колкото децата на България

10:00, 10 фев 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 8382 Любомира Николова
Снимка: ТОПНОВИНИ

 

Д-р Милен Врабевски е номиниран за мъж на годината. Всеки, който желае да го подкрепи може да го направи тук до 15 февруари. Той е сред гостите ни в рубриката „Важното за теб с Ники Кънчев“.

Баща, лекар и филантроп, един от най-големите дарители в България и пазител на българщината. Кои са каузите, с които се занимава Милен Врабевски и защо го прави вижте във видеото:

 

„Всеки ден намирам причини децата от България и Македония да бъдат заедно. При липсваща държава се намесвам аз -  на такова ниво, че за лошите остава един голям стрес да се обади генната памет“, разказва Врабевски.

Според него постоянната причина децата да бъдат заедно е градеж на мостове, при което се появява икономическата обвързаност, която много хора наричат евроинтеграция.

Идеята на Врабевски е българските деца и децата от диаспората да видят и осъзнаят, че нямат езикова бариера, че нямат граници между тях и да се обади генната памет помежду им.

„Имат много повече причини да са заедно, да търсят общото отколкото да са разделени, т.е. да живеят добре въпреки политиците“.

Милен Врабевски е активен не само в Македония, а и в Западните покрайнини, Бесарабия и на много места, където има българи.

„Смятам за национален приоритет реинтеграцията на диаспората. Това е едно от нещата, в които инвестирам с мои лични средства, които имам право да избирам как да си ги харча. Когато не харчиш обществени фондове остава да правиш добрите неща“, твърди той.

По думите му, за да бъде с претенции за промяна в това общество е започнал от себе си.

„Инвестирам в битка с демографската криза, реинтеграция на българската диаспора, кариерно развитие на младите хора в България и образователни практики, които водят до успешно кариерно развитие, както и културно-историческото наследство и ползата от него“, изброява докторът.

„Трябва да махнем страха от съзнанието и да остане таланта, с който сме полезни и трябва да я обичаме тази държава.Нищо друго няма значение колкото децата на България“, категоричен е д-р Милен Врабевски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!