Цветан Цветанов се срещна с посланик Даниел Фрийд

13:02, 04 фев 20 / Политика 25 1824 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов проведе работна среща с посланик Даниел Фрийд, бивш помощник държавен секретар на САЩ и понастоящем старши изследовател в Атлантическия съвет, съобщиха от ЕАЦС.

Цветанов и Фрийд обсъдиха регионални аспекти на сигурността в Югоизточна Европа, в това число и нарастващите асиметрични заплахи в региона. В края на месец март 2020г. предстои Евро-атлантическият център за сигурност да представи в България книгата на посланик Фрийд „Съединените щати и Централна Европа в американския век“.

Във Вашингтон Цветан Цветанов се срещна с проф. Йона Александър от Института „Потомак“

Книгата е по повод стогодишнината от независимостта на Полша (1918 – 2018 г.) и представя исторически преглед на появата на националните държави в резултат от разпада на Руската и Австро-Унгарската империи. Отделено е и специално внимание и на знаменитите Четиринадесет точки на президента Удроу Уилсън, които според автора, са по същество първата стратегия на САЩ за създаването на правов глобален ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама