Бързата музика прави тренировките по-леки

19:40, 03 фев 20 / Любопитно 25 2269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италиански психолози и неврофизиолози направиха експеримент, който потвърди, че бързата музика помага за понасяне на натоварването при тренировки, съобщи БТА.

"Наблюденията ни показват, че сърцето на доброволците, слушащи бърза музика, бие максимално бързо. Освен това, те почти не се оплакват от натоварване. Засега сме изучили само темпото на музиката, но в бъдеще бихме искали да проверим и влиянието на жанровете, мелодията и текста за издръжливостта на спортистите", заяви проф. Лука Ардиго от университета на Верона.

Истинската причина да започнете да пълнеете с възрастта

Учените работили с момичета, като ги наблюдавали на бягаща пътечка и силов тренажор. Те  следили пулса на участничките и колко изтощени са се чувствали след 10-минутна тренировка. Резултатите показват, че музиката влияе повече при тренировка за издръжливост, отколкото при силови упражнения.

Зимният крос бори стреса

Психолози, биолози и неврофизиолози напоследък активно обсъждат как различните фонови дразнители се отразяват на поведението на хората, на концентрацията им и на интелектуалните способности. Британски изследователи например установиха, че класическата музика помага на хирурзите да работят по-бързо и качествено. Тя също повишава успеха на студентите и вдъхновява представителите на творческите професии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама