Ани Владимирова във "Важното за теб": Да си автор на живота си не е вродено

13:00, 18 окт 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 12691 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредицата "Важното за теб с Ники Кънчев" се превърна в един от най-успешните подкастове в последно време. И това не е случайно, защото събеседниците ни успяха да излязат от популярния си образ, да участват в разговор за съкровените неща- за семейството, приятелите и родината. Редица успели и вдъхновяващи личности се довериха на Ники Кънчев и TOPNOVINI.BG, като ни допуснаха във вътрешния си свят, разказаха ни какво е важното за тях и за какво мечтаят, за което им благодарим.

В трудния период за страната ни, когато слушаме само за протести и корупция, а политическите скандали станаха ежедневие, решихме да ви припомним част от интервютата във „Важното за теб“. Те са ценни, защото са искрени и в тях ценностите, успехът, стойностният живот и истинската журналистика не са само думи.

16 години психологът Ани Владимирова консултира хората чрез интернет и е един от пионерите в тази сфера. На какво обаче не се е научила вижте във видеото:

„Ако се движиш равномерно изоставаш, за съжаление – трябва да тичаш“, казва тя.
По думите и в България има много големи разлики между града и селото, както между хората с много висок стандарт и тези, които са на ръба на нищетата.„Именно тази разлика и шарения ни кара да се свързваме и да се хващаме за малките неща, които са в нашия периметър“.

Според психолога глобалното мислене, за съжаление, не ни е много присъщо. "В момента в България има много различни поколения и комуникацията между тях е много трудна. Една от големите разлики са ценностите, което е голяма бариера“, даде за пример Владимирова.

Един от големите проблеми на съвременния свят е не че не се стремим към успеха, а че не можем да се спираме. „Нямаме спокойствие и не изпитваме радост от момента“, коментира тя. 

„Най-важното е да се спрем за секунда, да се огледаме и да видим какво притежаваме. Трябва да намерим мир и център в себе си“, категорична е Владимирова.

Каква е рецептата за съотношението работа-щастие? „Начинът на работа се промени изцяло. Новите поколения живеят във виртуален свят – в интернет и имат илюзията, че са свободни и активни. Физическата активност я компенсират във фитнеса – те се променят като неврофизиология и отговорите тепърва ще се намерят“, обясни тя и допълни, че животът offline трябва да бъде достатъчно обемен и сериозен като процент, и да имаме реални, живи контакти с хора.

„Сурогатните/паралелни връзки отчуждават хората. Те стават егоцентрични, а това ги прави нещастни“, посочи Ани Владимирова.

„Няма кариерно развитие без развитие на личността. Има все повече социални придобивки и все повече социално поведение. Факт е, че има много развиващи се фирми във всички сфери“, каза още психологът и подчерта, че да си автор на живота си не е вродено, то се учи и възпитава.

Важното за Ани Владимирова е да вижда смисъл от това, което прави.

Още от "Важното за теб с Ники Кънчев" вижте тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама