Ето какво откриха в имотите на Васил Божков

16:53, 30 яну 20 25 4139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори ден продължават акциите в имоти на бизнесмена Васил Божков. Прокуратутата иззе множество картини, а от казино, негова собственост – голяма сума пари.

снимка: МВР 

По-рано в парламента финансовият министър Владислав Горанов уточни, че в офисите на Васил Божков текат данъчни ревизии и се разследват данъчни престъпления.

Видео от акцията: ТУК

Същевременно по телефона Васил Божков каза, че е на Балканите и се страхува да се прибере в България. Божков каза, че вчера е била арестувана и съпругата му, но главният прокурор не потвърди новината.

Васил Божков: За мен е опасно да се върна в България

Вчера сутринта органите на реда влязоха в офиси на „Нове холдинг“ на ул. „Московска“, на „Национална лотария“ на ул. „Фритьоф Нансен“ и в бившата резиденция на Тодор Живков в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Божков предлагал подкуп от 10 хил. лв. на ден

В късния следобед главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Васил Божков е обявен за международно издирване. Повдигнати са му седем обвинения - за организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство и за престъпление по служба. Заедно с него органите на реда търсят и дясната му ръка Георги Попов, който държи 87% от акциите на ФК "Левски" и е акционер в "Националната лотария".

Акцент на деня: "Хвани ме, ако можеш"

Божков обаче казва, че досега никой от прокуратурата не се опитал да се свърже с него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама