Борисов забрани на министрите да се месят в сагата с президента

10:25, 29 яну 20 / Политика 25 2538 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

По време на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов забрани на министрите си да се месят в конфликти на други институции. „Имате си всеки ден и много важни задачи. Могат да кажат, че ние сме страна. Ние не сме страна. Ние си гледаме нашите институции“, каза той.

Прокуратурата подозира, че президентът е осуетил проверка срещу съпругата си (ЗАПИСИ)

Във вторник държавното обвинение пусна записи от телефонни разговори на началника на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, като за един от тях се предполага, че е с президента Румен Радев. От съдържанието им прокуратурата смята, че държавният глава е участвал в осуетяването на проверка на КПКОНПИ срещу съпругата си Десислава Радева. Досъдебното производство обаче е спряно преди дни, тъй като по Конституция президентът не може да бъде разследван. Днес главният прокурор Иван Гешев разпореди прокуратурата да прекрати всякакви контакти с президентството, освен официална писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд по отношение на тълкуването на имунитета на държавния глава.

Гешев прекрати контактите си с президентството

Министър-председателят посочи, че единствено е реагирал, когато от президентството са го обвинили, че не е участвал в консултации за промени в Изборния кодекс. „Ако някой си мисли, че може да ми кани министрите без да ми каже на мен, няма да стане. По думите му няма случай, в който президентът да е потърсил негов министър, а Борисов да не се е отзовал.

„За това аз написах и във Facebook“, каза той и заръча на министрите си, че когато медиите ги питат относно конфликта, те да не се намесват. „Всички имат глави на раменете. Реагираме само, когато ни нападнат“, отбеляза той.

Кабинетът на Борисов пак оцеля

Премиерът Бойко Борисов коментира и провала на вота на недоверие към правителството, иницииран от БСП. „Опитаха се ДПС и БСП да сформират нова коалиция, но видяхме как управляват при Орешарски. Благодаря на двете коалиции „Обединени патриоти“ и ГЕРБ. От днес се захващайте за работа“, каза той.

Зелена светлина от столицата за перничани

По време на заседанието стана ясно, че спасителният план за Перник ще струва 26 млн. лв. До 30 дни водопроводът от Мало Бучино до Перник ще бъде изграден.

Планът предвижда вода за миньорския град да идва от водосбора на язовир „Белмекен“, след като от него тя бъде прехвърлена в язовир „Бели Искър“. Така през софийската ВиК мрежа тя ще достига до резервоар „Мало Бучино“, а оттам ще се изгради 13.5 км тръбопровод до Перник.

Кметът на Перник Станислав Владимиров определи като реалистичен срока за строителството на водопровода при Мало Бучино. Владимиров отново заяви, че това е единственото решение за преодоляването на водната криза в Перник, предаде БНР.

Вече има добра подготовка и в рамките на следващите дни ще започне изграждането на връзката между водопроводните мрежи на Перник и София, каза кметът на Перник и отново подчерта, че градът има вода до април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама