Мария Габриел открива научно-образователния фестивал "Намереното поколение"

07:50, 25 яну 20 25 2422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еврокомисарят за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел ще открие Националния научно-образователен фестивал „Намереното поколение“ в НДК.

Събитието събира на едно място преподаватели и ученици от цяла България, ръководителите на олимпийските ни отбори, учени от Българската академия на науките, университетски преподаватели, професионалисти и организации, които съвместно работят за превръщането на базирано на теория образование в практическо.

Физикът Теодосий Теодосиев се включва в Националния училищен фестивал „Намереното поколение“

Те ще демонстрират на практика най-добрите си методи и подходи на преподаване, как палят интереса на младите към науката и най-важното - как подготвят своите ученици за живота, който ги очаква след училище.

За тези активни учители и училища има и лекционна част, насочена към повишаване на тяхната квалификация. Тя им дава възможност да се запознаят и учат от хората, които са донесли най-много олимпийски награди на България в природните науки, с хора от бизнеса, които ще разкажат какви качества и компетенции са необходими за индустрията и бизнеса в 21 в. и вдъхновители и предприемачи със собствени образователни институции, чиито резултати и авторитет са отдавна задминати от успехите на техните ученици.

Фестивалът „Намереното поколение“ ще отвори врати за училища, учители и ученици в България

Вторият компонент е присъствието на технологични компании, които чрез практически работилници и демонстрации показват свои разработки и нововъведения, които повишават неимоверно тяхната продуктивност и кои са хората и инженерите, които стоят зад тези технологични продукти, роботи и софтуери.

На трето място на фестивала може да станете свидетели на различни разработки на институти на БАН, в какви международни проекти участват те и как науката може да помогне на обществото да се справи с най-наболелите проблеми, пред които сме изправени днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама