Фестивалът „Намереното поколение“ ще отвори врати за училища, учители и ученици в България

10:00, 19 авг 19 / Култура и наука 25 1634 Topnovini
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

„Апетит за образование чрез практика” посреща 2020г., като организира следващото си събитие, което събира образованието заедно с практическата част на науката, а именно Национален училищен фестивал „Намереното поколение“, съобщиха организаторите.

На 24, 25 и 26 януари 2020 г. в НДК ще се проведе първият Национален училищен фестивал „Намереното поколение“. Екипът на „Апетит за образование чрез практика“ обединява на едно място водещи професионалисти в сферата на образованието, които ще се срещнат с учители и ученици от цялата страна. Фестивалът ще има научно-практическа насоченост с отворени лекции, дискусии, обмен на опит, полезни практики, създаване на нови контакти и много експерименти и демострации.

„Намереното поколение“ ще бъде домакин на най-добрите и доказани учители като ръководителите на олимпийските ни отбори по природни науки, успешни предприемачи и учени с принос на световно ниво, които ще споделят своята визия за успех. По време на събитието, различни образователни институции, частни, общински и държавни училища, педагози, възпитатели, обучители, изследователи, учени и общественици, ще представят своите добри практики, чрез различни видове демонстрации, открити уроци, работилници и експериментални лаборатории.

Поли Янкова, MindHub: Ние се интересуваме най-вече от успеха на младото поколение

А какво ще се случи през трите дни?

В програмата ще имате възможността да откриете: практически, лекционни и дискусионни модули. Зрителите ще присъстват на всички мероприятия и ще могат да взимат участие в експериментите и презентациите. Малки и големи ще се потопят в света на науката под ръководството на водещи учители в България. В дискусионния модул главната роля ще бъде за учителите. В лекционната част ще бъдат представени доказани и работещи методи в преподаването, които да повишат уменията и компетенциите на преподавателите, както и да предразположат създаването на благоприятна учебна среда.

Организаторите отварят вратите на фестивала за всички училища и търсят любопитните учители и ученици в България. За тази цел Сдружение „Апетит за образование чрез практика“ си партнира с МОН и различни институти на БАН, като обещават да съберат на едно място доказани имена в образованието и бизнеса.

Този фестивал поставя началото на поредица от дейности, на които ще се комуникира науката по достъпен начин, ще се дава поле за изява на повече активни и иновативни учители и ученици и ще се търси дългосрочно развитие на най-перспективните млади умове на България!

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 220 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.