Феновете на "Левски": Клубът е политически заложник (ОБНОВЕНА)

12:30, 24 яну 20 / Политика 25 2938 Даяна Дюлгерова
1
2
3
4

След среща с премиера Бойко Борисов привържениците на „сините“ заявиха пред медиите, че са притеснени за бъдещето на клуба.

Целта на срещата бе да се изясни ситуацията около внесените предложения за промяна в закона за хазарта. Те предвиждат единствено държавният „Български спортен тотализатор“ да може да организира лотарийни игри. Спонсорът им Васил Божков обяви, че ако лотарията се национализира, няма да може да финансира ПФК „Левски“.

В Министерски съвет присъстваха представителите - Степан Хиндлиян, Димитър Костадинов, Даниел Стрезов, Адриан Петров и Илия Христов.

Те споделиха, че им е омръзнало клубът да бъде „разменна монета в игри на високо ниво“. Според тях „Левски“ е политически заложник.

Председателят Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян заяви, че управляващите са се съгласили с твърдението, че моделът на управление на футбола е порочен.

Васил Божков: Ако одържавят лотарията, напускам Левски

„Левски“ ще излезе с официална позиция от срещата, включително и с информация за предстоящите им действия.

Адриан Петров каза, че подкрепя сегашното ръководство на отбора, но въпреки това е притеснен за бъдещето на клуба. Според него като фенове на футболен тим, протестите им трябва да се изразяват на стадиона.

Даниел Стрезов заяви, че отборът отново е политически заложник. „Ние сме обединени и подкрепата трябва да я изразим на стадиона“, каза и добави, че обединението е насочено единствено към тима. 

"Държавата призна, че моделът "бащица" е проблемен. Това се разбра от днешната среща. Ясно се вижда, че авторитарното управление е неприложимо в клуб като "Левски". Крайно време е този който се нагърби с управлението на клуба, да бъде отворен към публиката и да им позволи да участват в този процес", заяви Димитър Костадинов

Борисов: Ако докладът на АДФИ е верен, много хора ще си имат проблеми

Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви пред премиера Степан Хиндлиян. 

Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба“, отбеляза Борисов. Степан Хиндлиян коментира пред журналисти, че това решение не може да бъде взето от феновете.

В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани