Adidas минава на изцяло рециклирани материали за борба със замърсяването

21:20, 21 яну 20 / Любопитно 25 1769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският гигант за спортно облекло Adidas заяви, че повече от половината от използвания в техните продукти през тази година полиестер ще бъде от рециклирани материали, включително милиони обувки, които ще бъдат направени от пластмасови отпадъци.

Prada и Adidas създадоха луксозни маратонки

През 2020 г. делът на рециклирания полиестер в продуктите на Adidas ще „надхвърли 50 процента за първи път“, се казва в съобщение на компанията. До 2024 г. Adidas "се ангажира да използва само рециклиран полиестер" в цялата си гама от обувки, дрехи и други вещи като чанти и протектори.

Баварската компания заяви също, че има за цел да произведе 15-20 милиона чифта обувки през 2020 г. с помощта на рециклирани пластмасови отпадъци, събрани „от плажове и крайбрежни региони“. Групата вече продаде повече от 11 милиона такива чифта миналата година - все още само част от повече от 400 милиона чифта обувки, които прави годишно.

Adidas затваря две фабрики в Германия и САЩ

Adidas заяви, че се ангажира да се бори с бича на пластмасовите отпадъци, "за да спре замърсяването на световните океани". Първата работеща линия за обувки на фирмата, на основата изцяло на рециклирани материали, „Futurecraft Loop“, влиза в хитовите магазини през 2021 година.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама