Пловдив и Монтана пред грипна епидемия (ОБНОВЕНА)

16:05, 21 яну 20 / Общество 25 1292 Topnovini
1

От днес предепидемична обстановка е обявена на територията на област Монтана. Ограничават се масовите и обществени мероприятие, както и организирането на мероприятия в детските и учебни заведения. Ограничават се свижданиятa в лечебните заведения, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

При грип и настинка ползвайте изненадващ източник на витамин С

Противоепидемични мерки се въвеждат от днес и в Пловдивска област. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции, както и провеждането на профилактични имунизации.

В грипна ваканция излизат от утре учениците от общините Карлово, Сопот и Куклен. Oтсъстващите от клас болни деца надхвърлят 35%, като най-много болни има сред малчуганите от първи до четвърти клас, по данни на общините, предоставени на санитарната инспекция. В трите общини поради заболяване отсъстват и учители.

Ваканцията ще продължи до петък - 24 януари, като децата ще се върнат в клас в понеделник - 27 януари. 

Хомеопат: При грип останете три дни вкъщи и приемайте много течности

Припомняме, че от днес е в сила грипна епидемия на територията на община Дупница и община Сапарева баня. Дните до 27 януари са обявени за неучебни дни на територията на двете общини. До второ нареждане в двете общини се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Учениците в Карнобат излизат в грипна ваканция

От днес учениците в община Карнобат са в грипна ваканция. Кметът Георги Димитров е издал заповед, че от вторник до четвъртък (включително) ще са неучебни дни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.