Любо Киров във "Важното за теб": Музиката ми говори вместо мен

13:00, 07 ное 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 9670 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Поредицата "Важното за теб с Ники Кънчев" се превърна в един от най-успешните подкастове в последно време. И това не е случайно, защото събеседниците ни успяха да излязат от популярния си образ, да участват в разговор за съкровените неща- за семейството, приятелите и родината. Редица успели и вдъхновяващи личности се довериха на Ники Кънчев и TOPNOVINI.BG, като ни допуснаха във вътрешния си свят, разказаха ни какво е важното за тях и за какво мечтаят, за което им благодарим.

В трудния период за страната ни, когато слушаме само за протести и корупция, а политическите скандали станаха ежедневие, решихме да ви припомним част от интервютата във „Важното за теб“. Те са ценни, защото са искрени и в тях ценностите, успехът, стойностният живот и истинската журналистика не са само думи.

Певецът и продуцент Любо Киров разговаря с Ники Кънчев за музиката и емоциите, за промените през годините и израстването му като човек и изпълнител. Кое е най-важното за него и коя е една от най-странните му случки вижте във видеото:

"Важното за мен е да се поставям често на мястото на другия. По този начин започвам да разбирам повече себе си", сподели Любо Киров.

Музиката като молитва и спасение

"Аз се спасявам с музиката - от целия свят, от себе си. Правейки музика изграждам стени, които да ме предпазят от външния свят и външното влияние. Човек, който сам пише текстовете и музиката си в крайна сметка говори сам на себе си - разказва на себе си истини, които вербално трябва да чуе сам от себе си. Това е като молитва - ако не го изречеш, няма такава сила", разказа Любо.

Той разкри, че не е вярвал, че един ден млади хора ще излязат на сцената в различни формати изпълнявайки негови песни: "Комплиментът е много голям...Чувствам се като смислен герой в музиката". "Ако някой се мотивира да прави музика заради това, че аз съм правил преди него, значи съм изпълнил може би най-главната задача", добави певецът.

Макар и утвърдил се като един от най-разпознаваемите гласове на родната музикална сцена според Любо гласът е само инструмент, но артисът първо трябва да има какво да каже. "Не е задължително той да е добър или да е пример - той трябва да е това, което е. Трябва да разкаже това, което му се е случило на него. Ако няма истина, която да излиза от този артист, той просто е един занаятчия, който много добре пее", смята той.

Освен това според него артистът трябва да е емоционален, в противен случай по-добре да е счетоводител. "Не си позволявам да скучая докато правя музика и си представям, че аз съм един от зрителите - какво бих искал да видя и чуя", сподели Любо.

Контрастите в живота и пътя дотук

Любо не скри, че често в песните си използва контрасти, за да представи по-ясно и разбираемо своите идеи. По думите му животът и хората днес са изпълнени именно с контрасти - един ден ни се случва нещо добро, а в другия - нещо лошо."Пазя съкровено всичко, което е минало през мен, защото то е изиграло важна роля, за да мисля по този начин днес", каза още той и добави, че никога не се е отказвал от това, което е бил назад във времето.

"Научих се, че никога не трябва да се разглеждат нещата толкова крайно... Започнах да броя до 10 по-често. Започнах да разглеждам нещата не като черни и бели и не като горе и долу", сподели той наученото през годините.

Според него едва ли има човек, който да не е изпитвал болка, предателство, липса, това да ти липсва някой, да нямаш, да искаш, да можеш пък да не се случи, да си недооценен, недоразбран, недоизказан.

По думите му именно, когато сме долу у нас се проявява онзи инстинкт за оцеляване, когато взимаме важни решения и разкриваме всъщност кои сме. "Горе, в комфортната зона, не се взимат никакви решения...когато си в една комфортна среда и емоционално състояние, не правиш особени усилия за каквото и да било", посочи певецът.

"Сигурен съм, че във времето съм давал толеранс там, където е имало смисъл. Никога не съм се разделял с гръм и трясък - винаги съм давал знаци, че нещо не е наред, заяви той за разедлите си в личен и профсионален план... Късайки с нещо, ти късаш и от себе си по малко, защото страховете за теб самия не са по-малко. Започвайки отначало, започвайки наново, незнаейки точно какво ще се случи и дали ще се случи така, както трябва", разкри Любо. Той обаче е на мнение, че страховете са именно за това - да се изправяме срещу тях.

Певецът заяви, че няма проблем да рискува с нови проекти и да излиза от познатия си образ и жанр, защото има много ясна престава дали в проекта е себе си или не е. По думите му анализът на публиката не го интересува дотолкова, че да определя работата му, но я чува.

Разбира се, че дразня една част от хората - дразня ги с това, че правя каквото си поискам.

По време на разговора Любо сподели, че един ден би искал да бъде изпратен от този свят с парти, а не с погребение. Идеята е вдъхновена от истински събития, след като той самият е пял по време на прощалното парти на Роси Иванова. "Това беше много странен казус - да правиш парти и да пееш на парти, за да изпълниш предсмъртно желание е много интересен казус и аз нямаше как да откажа", сподели певецът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама