Четири чаши кафе на ден помагат за отслабване

20:40, 29 дек 19 / Любопитно 25 2190 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възможно ли е кафето да противодейства на натрупаните по празниците излишни килограми? Съдейки по резултатите от американско проучване, отговорът е "Да", съобщи Фокс нюз, цитиран от “24 часа“.

Авторите му от университета на Илинойс са установили, че ободряващата напитка е отличен помощник в борбата срещу затлъстяването. Специалистите освен това са изчислили колко кафе трябва да пие човек на ден, за да отслабне.

Кои плодове забавят стареенето?

Експертите смятат, че приемът на кофеин ограничава натрупването на тегло и производството на холестерол дори когато е част от изобилстващ от захар и мазнини хранителен режим.

В изследване с плъхове специалистите са тествали ефектите на кофеина от три източника - кафе, чай и синтетичен. Изследователите са установили, че гризачите, на които бил даван кофеин, са натрупали с 16 процента по-малко тегло и с 22 процента по-малко мазнини в сравнение с останалите.

Рязкото отслабване крие сериозни рискове

Експертите са изчислили, че за подобен ефект човек трябва да пие по четири чаши кафе дневно. Специалистите обаче отбелязват, че най-добрият за справянето с наднормено тегло си остава балансираната диета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама