Румен Овчаров: Ние сме рецидивисти по прекратяване на енергийни проекти

08:48, 16 дек 19 / Политика 25 1826 Шрифт:
Topnovini

Няма възможност „Турски поток“ да ни заобиколи, още повече, че голяма част от него през българска територия е подготвен. Но ние сме рецидивисти по прекратяване на големи енергийни проекти, нека си спомним „Южен поток“. Това коментира Румен Овчаров пред bTV по повод предупреждението на руския президент Владимир Путин, че България бави изграждането на проекта.

Към края на годината в едната си част този проект трябваше да е готов – поне връзката със Сърбия, каза Овчаров.

Петкова: По „Турски поток“ се работи непрекъснато

Според него Путин доста лежерно предупредил България, защото не е страната ни тази, която би забавила прекратяването на транзита на газ през Украйна. Истинската причина за забавянето на това е строителството на „Северен поток“, което също върви след планираните срокове, тъй като там се е забавило строителството през Дания.

Обръщането на потока на природния газ и това, че от Нова година ще получаваме руски газ не през Румъния, а през входната точка с Турция, няма да причини спиране на доставката на гориво през България, категоричен е Овчаров.

Акцент на деня: Студен полъх от Москва

Той коментира очакваното посещение на американски специалисти в АЕЦ „Козлодуй“ с думите, че „щом идват американски специалисти, значи САЩ ще искат нещо. Било да купим изтребители, било да заменим руското ядрено гориво в АЕЦ „Козлодуй“ с американско“. Овчаров припомни, че САЩ отдавна пробват да продават такова гориво, в Чехия например цяла година се провеждали експерименти, също и в Украйна, но били неуспешни.

Според Румен Овчаров битката зад кулисите в БСП съвсем не е завършила. Опозицията в партията обаче била на принципа „Дайте да я свалим тази“ и нямала никакви политически принципи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама