Петкова: По „Турски поток“ се работи непрекъснато

14:34, 06 дек 19 / Политика 25 1737 Биляна Иванова
1

От подписването на договора на 18 септември до момента се работи непрекъснато за реализацията на „Турски поток“. Проектът е изключително важен за нас. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова по повод думите на руския президент Владимир Путин, че страната ни бави проекта.

Борисов: Путин е добре дошъл, тогава ще види с каква скорост строим

Работи се на трасе от 150 км, разделено на 3 отделни лота. Вече бяха изградени и въведени в експлоатация първите 11 км от турско- българската граница до компресорна станция „Странджа“. Те на практика осигуряват възможност да се свържем с проекта „Турски поток“ на турска територия. Изградена е и газово- измервателна станция. В процес на изграждане са и две компресорни станции. 

СБЛЪСЪК: Бави ли България „Турски поток“?

Работата по проекта не е спряла. Така както предвижда договорът първите 308 км трябва да бъдат готови в края на май 2020 г. Вършим си работата. Компанията изпълнител е информирана, че трябва да бъдат минимизирани сроковете за реализация на проекта“, подчерта Теменужка Петкова.

Не мога да коментирам думите на президента Путин. Мога да кажа това, което ние правим. Вършим си съвестно работата, осъзнаваме важността на „Турски поток““, заяви министърът.

Студен полъх от Москва

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани