Борисов с упрек към НСО: Информацията им била некоректна

11:51, 13 дек 19 / Политика 25 2600 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Снощи автомобил на НСО удари 14-годишно дете, което пресичало бул.”Драган Цанков”. Днес в Брюксел премиерът Бойко Борисов коментира инцидента.

"НСО по-навреме, по-коректно и по-бързо да информират обществеността. Всеки от нас кара кола, знае, че може да се случи на всеки. Пази Боже да има такива инциденти, адски неприятно е, но трябва коректно да се каже. Колата на коя институция е, имало ли е или е нямало пътник в нея.  Ако сравните двете прессъобщения, когато Цвета Караянчева катастрофира и от вчерашната катастрофа. Нещо повече, опитаха се през жълти, фалшиви сайтове да кажат, че гавазите на Борисов са предизвикали катастрофа. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информираха обществеността“, заяви Борисов.

Попитан дали има нужда от регулация на колите на НСО, той отговори, че това е въпрос към президентската институция, която отговаря за тях.

Пострадалото дете е с тежка лицево-челюстна трамва, счупени зъби и нос, има гръдна травма и счупена ръка. Извън опасност за живота е, но травмите му могат да доведат до усложнения.

Междувременно се води разследване от прокурор от Военно-окръжна прокуратура-София.

Министър-председателят коментира и случая с еродепутата Ангел Джамбазки, който беше хванат да шофира с алкохол в кръвта. Политически сили настояват премиерът да се разграничи от него, но Борисов смята, че това не е нужно. „Той е бил конкурент на изборите ни в София, евродепутат е от друга политическа сила“, обоснови се той.

"Мога да кажа, че това, което МВР е трябвало да направи по закон, е било свършено в пълен обем. Спрели са го, санкционирали са го, взели са му проба с дрегер, включително и във Военно-медицинска академия. Той ще понесе всичките си последствия. Нито някой го е прикрил, нито някой го е спрял. Това е един морален акт. Който ме познава, знае, че аз капка алкохол не пия. И съм голям противник на всеки, който си позволи да пие и да седне да кара. Действително съм разочарован много, думата разочарован е много малка. Винаги съм го харесвал като политик, много работа е вършил на България. Както се казва: "Власите на края на Дунава се давят". С един подобен инцидент си нанасяш такава щета, че не знам как можеш да се възстановиш", заяви Борисов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама