Прокуратурата разследва пътния инцидент с НСО (ОБНОВЕНА)

13:42, 13 дек 19 / Общество 25 4353 Topnovini
1

Публикувано в 6:50, Обновено в 13:42

 

Детето, блъснато от кола на НСО, е с тежка лицево-челюстна трамва, счупени зъби и нос, има гръдна травма, счупена ръка, и множество други травми. Към този час е извън опасност за живота, но ще бъдат наблюдавани гръдната и коремна травми, които могат да доведат до усложнения, съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна" на извънреден брифинг пред болницата.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура - София, тъй като водачът е служител на НСО с чин младши сержант. От прокуратурата обявиха още, че е извършен оглед, разпитват се свидетели, изземват се записи от камери. Предстои да бъдат назначени автотехнически и съдебномедицински експертизи.

Сигналът за катастрофата е постъпил в 19:55 часа в четвъртък. Детето е постъпило в Спешно отделение в 20:10 часа и веднага е било хоспитализирано. 

Дете пострада при катастрофа с кола на НСО

„Детето е в съзнание. Контактно, адекватно е, на самостоятелно дишане. По-тежка е лицево-челюстната травма. Подлежи на оперативна интервенция“, обясни директорът на болницата и уточни, че в следващите дни момчето ще остане в болницата за наблюдение. Той изрази притеснение от възникване на усложнения в следствие на гръдната и коремна травма.

Д-р Близнаков обясни, че детето ще бъде консултирано от хирург, педиатър, неврохирург, лицево челюстен хирург, коремен специалист и подчерта, че болницата е в контакт с проф. Николай Габровски и директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Той добави, че при друга катастрофа в столицата е пострадало и 14-годишно момиче. Тя е с мозъчна контузия, в стабилно състояние и без опасност за живота, остава е в реанимация.

Автомобилът на НСО, блъснал 14-годишното момче, се е придвижвал самостоятелно, а шофьорът е бил сам. По данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

"Имаме две катастрофи с непълнолетни, които са различни една от друга и с различни извършители. По отношение на пътнотранспортното произшествие, настъпило с автомобил и водач на НСО, разследването вече се води от Военна прокуратура понеже те са компетентни по отношение на служителите на НСО. Последната информация за пострадалото дете е, че е с черепно-мозъчна травма, гръдна травма и счупена ключица. Докторите го водят с опасност за живота, като последната информация е, че е настъпило определено стабилизиране на неговото здравословно състояние“, добави Маринов, предаде БГНЕС. 

НСО потвърди готовността водачът да поеме отговорността за снощната катастрофа, при която техен автомобил блъсна 14-годишно момче на столичния бул. "Драган Цанков".

“Ние не бягаме от отговорност. Водачът на нашия автомобил е бил сам. Той е високоподготвен професионалист. Същото важи и за всички водачи на Националната служба за охрана – те минават през солидна подготовка, опитен е. За съжаление никой не е застрахован от подобни тежки инциденти. Моля, да имате предвид, че е в процес досъдебно производство и сме ограничени във възможностите си да предоставим определен сорт информация. Ние вече заявихме и отново потвърждаваме готовност всички необходими действия при установено виновно поведение на нашия водач, да бъдат предприети“, съобщи говорителят на НСО Веселин Нинов пред БНР.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани