Тома Биков: Радев е избрал ролята на президент, който разделя обществото

17:18, 12 дек 19 / Политика 25 1877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Мен лично Румен Радев ме изненада веднъж, че стана президент. Оттам насетне няма друга особена изненада. И вчерашното, и предишните интервюта на Радев са лишени от политическа фантазия'', това заяви в ефира на Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

''Той е избрал ролята на президент, който по един или друг начин разделя обществото. Президент – опозиционер. По принцип президентската институция е едно от полетата, в което политическите опоненти могат да отидат и да постигнат съгласие по някои въпроси. За това смятам, че това негово действие е неадекватно от политическа гледна точка'', каза той. 

„Преди дни Радев заяви, че ще прави дебат за промени в конституцията. Това е една от възможностите, които президентът има. За да бъдат приети, трябва да се постигне точка на съгласие, защото трябват 160 гласа. Как на единия ден обявяваш, че ще търсиш тия 160 гласа. Това означава и нашите гласове, защото без ГЕРБ няма как да се приемат законодателни промени. А на следващия ден обявяваш, че това е едва ли не най-лошото правителство в историята на България и заявяваш, че твоят идеал за управление е този на тройната коалиция, докато говориш, че си против корупцията. Ето това е неадекватно”, смята той.

Борисов: Хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент

„Радев не каза едно позитивно нещо. Кредитният рейтинг беше същият през 2006 – 2008 г. но когато говорим за корупция, аз ще му припомня, че отсечката Чирпан – Стара Загора е строена по времето на един началник на АПИ, който беше дал поръчката на брат си. Тази поръчка стана известна като „Батко и братко”. Всички тези неща говори. Той каза, че 2016 година правителството натрупа дълго. Да му припомня, че 2016г. беше изтеглен дълг, за да може да се овладее кризата, която правителството на ДПС и БСП предизвикаха с фалита на КТБ”, категоричен е Тома Биков.

„За мен един президент на края на годината и след три години на поста би трябвало да каже какво той е постигнал. Аз не съм против това да има критики, разбира се, че и правителството, и мнозинството правим грешки. Но да кажеш, че страна е в някаква трагедия. Три години е президент. Да каже какъв резултат постигна, какво постигна”, призова народният представител на ГЕРБ.

„Нормално е да има мнение, но за един президент е много важно не просто да има мнение, а да очертава позиции. А той има възможност дори да очертава по-дългосрочни позиции. Той може да дава и по-стратегически позиции, които не сме чули”, заяви още Биков. Относно думите на Радев за залеза на ГЕРБ, депутатът смята, че това са ефектни фрази.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама