Бойко Пенков: Агресията срещу медици е безобразие

11:40, 30 ное 19 / Политика 25 1230 Topnovini
1

„Агресията срещу медици е безобразие“, това заяви заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков след поредния случай на агресия срещу медици.

Брутална агресия в Окръжна болница, лекарка е в реанимация

„Вие представяте ли си, колежката е 40 кг. с мокра престилка, отива да спасява човек, през това време някакъв се нахвърля и започва да й слага белезници, да я души и да я блъска. Това е ненормална история. Затова имаме и договор с главната прокуратура веднага да ги уведомяваме, да имаме бързи производства срещу такива лица. Това просто трябва да се пресече. Тя отива да спасява на съседното легло човек“, каза Пенков. 

„Охранител до всеки доктор няма как да стане. Искаме поне да има бързо възмездие за тези хора, които си позволяват такава агресия. На това държа изключително много – бързо възмездия“, заяви той, цитиран от БГНЕС.

Пенков  посочи, че те са извикали веднага охрана, но въпреки това пострадалата още не можа де преодолее шока от преживяното.

Лекар: Трудно е да се усмихна след поредната агресия над медицински лица

„Към момента най-сериозно пострадалата жена е стабилизирана. Добрата новина е, че няма пряка опасност за живота й. Активното й лечение ще продължи, защото главата й е блъскана в стена, душена е и е удряна брутално. Възстановяването й продължава”, каза пред Нова телевизия говорителят на болницата Антон Луков.

„Другите пострадали са в по-добро състояние. При тях има повърхности наранявания, но имат тежък психологически шок”, каза още той.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани